HUSORDEN for VÆRKSTEDSHUSET I HANNOVERGADE
Affald.
Alle medlemmer af foreningen skal bidrage til, at:
• Der ikke spildes affald.
• Affald ikke henstilles i lokaler, trapper eller port
• Medlemmerne sørger selv for at komme af med storskrald.
Badning.
Af hensyn til beboerne i AB Hannover må brusebad ikke benyttes efter kl. 23. Medlemmer, der benytter brusebadet, er ansvarlig for at aflevere brusebadet i pæn stand.
Børn.
Det er tilladt foreningens medlemmer at medbringe børn, men medlemmerne er selv ansvarlige for:
• At børnene holdes under opsyn og ikke kommer til skade i værkstederne eller med værktøjet
• At børnene ikke udviser støjende adfærd, der er til gene for de øvrige medlemmer eller naboer.
Cykler.
Cykler må kun stilles i området for cykelparkering i gården.
Det henstilles, at medlemmerne ikke stiller cykler udenfor i Hannovergade.
Dyr
Det er ikke tilladt at medbringe husdyr i værkstedshuset.
Forandringer. ændringer, ombygninger eller særlige installationer må kun udføres efter aftale med bestyrelsen.
Boring i vægge må kun foretages i tidsrummet: Hverdage kl. 8-19, søn- og helligdage kl. 10-12.
Fester
Værkstedshuset er ikke beregnet til afholdelse af fester. Ønsker grupper i foreningen at holde fester, søges tilladelse hos bestyrelsen, der forhører sig hos de omkringboende. Dette sker også, hvis foreningen selv ønsker at afholde fest.
Grønt værkstedshus
Det henstilles, at medlemmerne medvirker til at gøre brugen af lokalerne så miljøvenlige som muligt og følger bestyrelsens nærmere anvisninger herom.
Gæster
Det er tilladt medlemmerne at medbringe gæster, der overvejer at tegne medlemskab af foreningen. Disse gæster kan i et begrænset tidsrum (maximum 2 uger) anvende værkstedsfaciliteterne. Medlemmet skal selv være til stede og er ansvarlig for evt. skade, gæsterne måtte forårsage.
HUSORDEN for VÆRKSTEDSHUSET I HANNOVERGADE
Det er ikke tilladt at medbringe gæster alene med det formål at benytte foreningens lokaler, herunder fællesrummet, som opholdsstue.
Gård og gade
Medlemmer skal medvirke til, at gård og gade renholdes og holdes fri for unødige genstande. Ved brug af gården skal der tages hensyn til de omkringboende.
Lokaler
De enkelte værksteder er så vidt muligt selvstyrende og træffer beslutninger på egne vegne, så at bestyrelsen kun involveres når det virkelig ernødvendigt. Er et lokale ikke ”fyldt” kan bestyrelsen placere nye medlemmer der.
Maskiner
Må kun installeres efter forudgående tilladelse hos bestyrelsen.
Musik
Benyttelse af radio, fjernsyn, musikanlæg, musikinstrumenter m.m. skal ske med fornøden hensyntagen til omkringboende. Der må ikke forekomme støjgener mellem klokken 23 og 08.
Nøgler
Det er ikke tilladt medlemmerne at udlåne eller kopiere nøgler.
Oprydning.
Det henstilles, at medlemmerne selv sørger for oprydning og renholdelse af værkstedslokalerne, fællesrum m.v. Der må ikke henstilles genstande i lokalerne eller i gård og have, som kan genere de andre medlemmer eller skabe sikkerhedsmæssige risici.
Natten
Brugen af Værkstedshuset er normalt begrænset til tidsrummet 8-23. Ved brug udover dette tidsrum skal det aftales særskilt med bestyrelsen. Værkstedslokalerne er ikke beregnet til overnatning.
Pligtarbejde
Bestyrelsen kan iværksætte pligtarbejde for at sikre fællesopgaver udført. Nærmere planer for det kommende års pligtarbejde fremlægges på ordinær generalforsamling.
Sikkerhedsforskrifter
Det påhviler medlemmer at orientere sig om de sikkerhedsmæssige forskrifter for stedet, herunder at der ikke må opholde sig mere end 50 personer på hver etage. Såfremt et medlem konstaterer, at der er mere end 50 personer tilstede på én etage, påhviler det medlemmet at søge forskrifterne overholdt. Hvis en sådan henstilling ikke følges, indberettes sagen til bestyrelsen.
HUSORDEN for VÆRKSTEDSHUSET I HANNOVERGADE Lugt og støj
Ting som lugter, støjer eller udgør en brandfare skal omgås med forsigtighed.
Skader
Skader og hærværk skal meldes til bestyrelsen, så der kan blive taget hånd om det. Eventuel erstatning påhviler skadesforvolderen.
Toiletter
Det henstilles, at medlemmerne selv medvirker til renholdelse af toiletter.
Værktøj, udstyr m.v.
Medlemmerne er selv ansvarlige for at anbringe eget værktøj, udstyr m.v. i aflåste skabe. Medlemmerne er ligeledes ansvarlige for, at værktøj er i forsvarlig sikkerhedsmæssig stand.
Hvis ens medlemskab ophører – f.eks. hvis man ikke betaler kontingent – kan man kun regne med at ens ejendele opbevares i en måned. Derefter kan man betragte dem som bortgivne og foreningen er frit stillet til at kassere, bortsælge eller bortgive dem.
Hvis ingen i et lokale kender ejeren til værktøj, materialer eller lign. og hvis der ikke er skrevet navn på sådanne sager, er foreningen frit stillet til at kassere, bortsælge eller bortgive dem.
Vand
Undgå unødigt vandspild og rapporter straks til bestyrelsen, hvis haner og blandingsbatterier er utætte eller toiletcisterner løber.
Vinduer
Sørg for at åbne vinduer er forsvarligt haspede. I regn-, sne- og frostperioder og i stormvejr skal alle vinduer holdes lukkede, idet der dog kan åbnes for en kortvarig udluftning.
Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 28/4.2000, revideret 2013, 2017